Půlka husy na smetaně

Suroviny

1/2 husy
100 g cibule
pepř
nové koření
hřebíček
sůl
40 g sádla
80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 bobkový list
tymián
¼ l smetany
20 g hladké mouky
1 citrón

recept nemá fotografii

Postup

Omytou husu naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a část jí dáme na dno porcelánové mísy (případně kameninové). Na cibuli naskládáme porce husy, které posypáváme tlučeným kořením a prokládáme zbývající cibulí. Maso zatížíme a uložíme v chladnu na 3 dny. Před tepelnou úpravou husu osolíme a opečeme v kastrolu na sádle s kořenovou zeleninou, přidáme bobkový list a tymián, podlijeme vodou a šťávou, která při naložení z masa vytekla a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndáme, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali dohlídka mouku. Necháme provařit a dochutíme citrónovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Pozn.: tato úprava je vhodná zvláště u starších kusů hus

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,434x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.60 (počet: 5) 7.60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Půlka husy na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist