Půlka husy na smetaně
Suroviny
1/2 husy
100 g cibule
pepř
nové koření
hřebíček
sůl
40 g sádla
80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 bobkový list
tymián
¼ l smetany
20 g hladké mouky
1 citrón
Postup
Omytou husu naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a část jí dáme na dno porcelánové mísy (případně kameninové). Na cibuli naskládáme porce husy, které posypáváme tlučeným kořením a prokládáme zbývající cibulí. Maso zatížíme a uložíme v chladnu na 3 dny. Před tepelnou úpravou husu osolíme a opečeme v kastrolu na sádle s kořenovou zeleninou, přidáme bobkový list a tymián, podlijeme vodou a šťávou, která při naložení z masa vytekla a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndáme, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali dohlídka mouku. Necháme provařit a dochutíme citrónovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Pozn.: tato úprava je vhodná zvláště u starších kusů hus
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,434x
Komentáře receptu Půlka husy na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!