Ovsáky

Suroviny

1 máslo (Hera)
1 1/2 šálku cukru krystal
1 vanilkový cukr
3 šálky ovesných vloček
1 vejce
1 balíček lískových ořechů nebo mandlí
1 balíček rozinek
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
1 lžička jedlé sody

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky si předem umyjeme a osušíme. Lískové ořechy nebo mandle nasekáme nebo nastrouháme. Všechny suroviny rukama zpracujeme až získáme hustou a stejnorodou masu. Z ní tvoříme kuličky a klademe se na suchý plech. Pečeme tak dlouho, až se z kuliček udělají pusinky a trochu zhnědnou (150 stupňů - asi 15 minut). Po upečení je nenecháváme na plechu, ihned je sundaváme, protože později se lepí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,316x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovsáky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist