Ovsáky

Suroviny

1 máslo (Hera)
1 1/2 šálku cukru krystal
1 vanilkový cukr
3 šálky ovesných vloček
1 vejce
1 balíček lískových ořechů nebo mandlí
1 balíček rozinek
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
1 lžička jedlé sody

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky si předem umyjeme a osušíme. Lískové ořechy nebo mandle nasekáme nebo nastrouháme. Všechny suroviny rukama zpracujeme až získáme hustou a stejnorodou masu. Z ní tvoříme kuličky a klademe se na suchý plech. Pečeme tak dlouho, až se z kuliček udělají pusinky a trochu zhnědnou (150 stupňů - asi 15 minut). Po upečení je nenecháváme na plechu, ihned je sundaváme, protože později se lepí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovsáky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist