Ovsáky
Suroviny
1 máslo (Hera)
1 1/2 šálku cukru krystal
1 vanilkový cukr
3 šálky ovesných vloček
1 vejce
1 balíček lískových ořechů nebo mandlí
1 balíček rozinek
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
Postup
Rozinky si předem umyjeme a osušíme. Lískové ořechy nebo mandle nasekáme nebo nastrouháme. Všechny suroviny rukama zpracujeme až získáme hustou a stejnorodou masu. Z ní tvoříme kuličky a klademe se na suchý plech. Pečeme tak dlouho, až se z kuliček udělají pusinky a trochu zhnědnou (150 stupňů - asi 15 minut). Po upečení je nenecháváme na plechu, ihned je sundaváme, protože později se lepí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovsáky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!