Buchta z kompotu

Suroviny

1 velká sklenice kompotovaného ovoce
4 vejce
200 g cukru
150 ml oleje
1,5 lžičky jedlé sody
350 g polohrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vejce, olej a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme šťávu ze zavařeného kompotu. V mouce rozmícháme jedlou sodu a mouku přidáme do těsta. Nakonec lehce vmícháme kompotované ovoce. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vytopené troubě.
Poznámka: Je vhodnější kompot z drobnějšího ovoce - angreštů, třešní, višní, rybízu apod. Barva moučníku se mění podle druhu použitého kompotu.
Poznámka:Na obrázku je varianta tohoto moučníku s dýňovým kompotem, povrch je posypán ještě před pečením kokosovou moučkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,175x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Buchta z kompotu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist