Arašídové vykrajovačky
Suroviny
50 g nesolených arašídů
175 g másla
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
špetku soli
2 žloutky
2 lžíce smetany ke šlehání
125 g rybízového džemu
40 g moučkového cukru

Postup
Arašídy si umeleme na masovém strojku. Z másla, mouky, cukru, arašídů a špetky soli si vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie (stačí i mikrotenový sáček) a necháme asi 4 hodiny v chladnu odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme těsto. Pro vykrajování volíme takový tvar, ke kterému máme stejnou menší vykrajovačku a můžeme jí vykrojit střed (např. srdíčko, hvězdičku apod.) Velkou formičkou vykrájíme z celého plátu tvary a u poloviny z nich vykrojíme ještě střed malou formičkou stejného tvaru. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Vidličkou v hrnečku rozšleháme žloutky se smetanou a mašlovačkou vykrojené tvary na plechu potřeme. Pečeme v horké troubě asi 10 minut - výsledkem jsou krásně zlaté sušenky. Po upečení je sejmeme z plechu a necháme vychladnout Na spojování sušenek vybereme hladký rybízový džem - pokud je příliš hustý, tak do něj přidáme malinko vody, zahřejeme, zamícháme a rozředíme. Spojujeme vždy jeden plný a jeden vykrojený tvar k sobě. Slepené sušenky pocukrujeme.
Poznámka: Malé vykrojené tvary můžeme samozřejmě dále zpracovat a použít na vykrájení dalších velkých tvarů, nebo je můžeme upéct a použít na ozdobení jiného cukroví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,650x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Arašídové vykrajovačky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!