Studentská pochoutka

Suroviny

125 g másla
1 lžíce medu
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce kakaa
60 g kandovaného ovoce
60 g ořechů
60 g piškotů
čokoládová poleva ma ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s tekutým medem (ztuhlý med lze rozehřát ve vodní lázni nebo rychleji v mikrovlnné troubě), cukrem a kakaem. Vmícháme na kousky pokrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy a hrubě rozmačkané piškoty. Hmotu rozetřeme do nádoby vyložené alobalem, povrch potřeme čokoládovou polevou (koupenou nebo si ji vyrobíme roztavením čokolády na vaření s trochou ztuženého tuku a moučkového cukru). Po ztuhnutí vyjmeme, odstraníme alobal a horkým nožem (aby se čokoládová poleva na povrchu nelámala) nakrájíme na kostičky. Chceme-li mít povrch opravdu efektní, můžeme na zasychající čokoládové polevě ještě udělat šikmé proužky bílé polevy a zvlnit je tahy nože. (více viz obrázek, který snad brzy bude).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,250x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Studentská pochoutka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist