Marokánky

Suroviny

30 g tuku
100 g cukru krupice
3 lžíce mléka
100 g proslazeného ovoce
100 g nasekaných ořechů
50 g sekaných mandlí
sušená strouhaná citronová kůra
čokoládová poleva
mouka na plech

recept nemá fotografii

Postup

Nakrájíme si proslazené ovoce. Tuk s cukrem a mlékem povaříme, promícháme s ovocem, ořechy, mandlemi a citronovou kůrou. (Předpis radí nastrouhanou citronovou kůru z poloviny dobře omytého citronu, já jsem si zvykla používat kupovanou sušenou strouhanou citronovou kůru a v tomto případě použiji jednu lžíci sušené kůry). Na plech vytřený tukem a vysypaný moukou (nebo na pečící papír) klademe hromádky hmoty dál od sebe (budou se trochu roztékat) a vložíme je do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Placičky sejmeme z plechu ihned po upečení a po vychladnutí je potíráme na spodní rovné ploše rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,501x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marokánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist