Pečená kachna na divoko

Suroviny

1 kachna
50 g slaniny
80-100 g cibule
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
3 bobulky jalovce
1 menší bobkový list
masový vývar
sůl
hladká mouka
1/8 l červeného vína
šťáva z ½ citrónu
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,585x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená kachna na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist