Pečená kachna na divoko

Suroviny

1 kachna
50 g slaniny
80-100 g cibule
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
3 bobulky jalovce
1 menší bobkový list
masový vývar
sůl
hladká mouka
1/8 l červeného vína
šťáva z ½ citrónu
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,941x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená kachna na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist