Chalupnická vepřová

Suroviny

400 g vepřového ramínka
100 g uzeného masa
1 cibule
200 g bílých fazolí
100 g žampionů nebo hrst sušených hub
směs koření "divočina"
ocet
hladká mouka
200 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Použijeme-li nesterilované fazole, necháme je asi 6-8 hodin bobtnat ve vodě. Poté je uvaříme do měkka (pozor, solíme až ke konci varu!). Vepřové maso si rozdělíme na 4 až 8 dílů. Uzené maso si nakrájíme na klínky (dlouhé hranolky, na jednom konci užší) a obalíme je ve směsi divokého koření. V kouscích vepřové plece uděláme ostrým (špikovacím) nožem otvory a protáhneme jimi klínky uzeného masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Také houby očistíme a nakrájíme na plátky (použijeme-li sušené, namočíme je na chvíli ve vodě a potom lehce vymačkáme). V kastrolu rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, které ještě osolíme a opepříme a pečeme pod pokličkou v troubě do měkka . Občas podlijeme trochou horké vody a případně maso otočíme. Téměř ke konci pečení přidáme nakrájené houby a fazole, zahustíme zakysanou smetanou a krátkce prohřejeme. Lze podávat bez přílohy, ovšem ti, kteří se bez ní neobejdou, přikusují chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,518x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chalupnická vepřová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist