Chalupnická vepřová

Suroviny

400 g vepřového ramínka
100 g uzeného masa
1 cibule
200 g bílých fazolí
100 g žampionů nebo hrst sušených hub
směs koření "divočina"
ocet
hladká mouka
200 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Použijeme-li nesterilované fazole, necháme je asi 6-8 hodin bobtnat ve vodě. Poté je uvaříme do měkka (pozor, solíme až ke konci varu!). Vepřové maso si rozdělíme na 4 až 8 dílů. Uzené maso si nakrájíme na klínky (dlouhé hranolky, na jednom konci užší) a obalíme je ve směsi divokého koření. V kouscích vepřové plece uděláme ostrým (špikovacím) nožem otvory a protáhneme jimi klínky uzeného masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Také houby očistíme a nakrájíme na plátky (použijeme-li sušené, namočíme je na chvíli ve vodě a potom lehce vymačkáme). V kastrolu rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, které ještě osolíme a opepříme a pečeme pod pokličkou v troubě do měkka . Občas podlijeme trochou horké vody a případně maso otočíme. Téměř ke konci pečení přidáme nakrájené houby a fazole, zahustíme zakysanou smetanou a krátkce prohřejeme. Lze podávat bez přílohy, ovšem ti, kteří se bez ní neobejdou, přikusují chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,710x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chalupnická vepřová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist