Šumavský řízek

Suroviny

400 g vařené uzené krkovičky
500 g syrových brambor
1 až 2 vejce (podle velikosti)
3 lžíce polohrubé mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
česnek
1 malá cibule
olej nebo sádlo na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor potom odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova. Podáváme se zelným salátem nebo salátem z čínského (pekingského) zelí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,301x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šumavský řízek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist