Šumavský řízek

Suroviny

400 g vařené uzené krkovičky
500 g syrových brambor
1 až 2 vejce (podle velikosti)
3 lžíce polohrubé mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
česnek
1 malá cibule
olej nebo sádlo na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor potom odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova. Podáváme se zelným salátem nebo salátem z čínského (pekingského) zelí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,168x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šumavský řízek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist