Kachna po staročesku

Suroviny

1 kachna
500 g sterilovaného zelí
250 g brambor
sůl
kmín
200 ml bílého vína
100 g cibule

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a omytou kachnu osolíme, okmínujeme a obvyklým způsobem upečeme v troubě dozlatova. (Tzn. necháme ji péct při 120°C v zakrytém pekáči 5-6 hodin bez podlévání). Na části sádla z kachny s přidáním bílého vína udusíme sterilované zelí, ke kterému přidáme na kostky nakrájené zvlášť uvařené brambory. Pečenou kachnu vykostíme a se šťávou zamícháme do zelí.
Toto staročeské jídlo se ještě zlepšovalo smetanou a sekaným koprem.
Jako jiná příloha se hodí bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,346x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 12) 8.50 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna po staročesku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist