Bramborový salát

Suroviny

1,5 kg brambor
250 g vlašského salátu
250 g měkkého salámu
1 cibule
3 vajíčka
2 mrkve
3 kyselé okurky
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce majolky
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 lžíce bílého málotučného jogurtu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Na bramborový salát existuje celá řada receptů a jsem přesvědčena, že každá rodina má ten svůj a pečlivě jej připravuje zejména na Štědrý večer. Pokud je tomu tak, nemusíte dále číst.
Pokud máme kvalitní brambory, pečlivě je umyjeme, nejlépe kartáčkem a dáme se vařit ve slupce. Jinak samozřejmě dáme vařit oloupané brambory- Poté si dáme vařit vajíčka na tvrdo. Očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a také ji chvíli povaříme ve slané vodě. Vody na mrkev dáme poměrně málo, trochu ji osolíme a přidáme kousíček másla. Mrkev by měla zůstat spíše tvrdší. Používáme-li zmražený hrášek (je docela dobré ho mít po ruce v mrazáku), dáme ho také na pár minut povařit do slané vody. Vajíčka uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na kráječi. Kyselé okurky také nakrájíme na kostičky. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a pomocí protlačovacího sítka nakrájíme na hranolky. Salám také nakrájíme na kostičky, rovněž cibuli oloupeme a nakrájíme. Suroviny, které připravujeme, dáváme do "pracovní" salátové mísy, která bude sloužit pouze k míchání salátu. Musí být dostatečně velká, abychom při míchávání neměli problémy s místem. Nakonec přidáme vlašský salát, majolku a jogurt, plnotučnou hořčici,trochu posolíme, malinko popepříme a vařečkou zamícháme. Mícháme ovšem pouze tolik, aby se suroviny rovnoměrně promísily, neměly by se však "rozmazávat". Poté salát ochutnáme a případně dochutíme - počítáme však s tím, že bude mít výraznější chuť za dvě až tři hodiny. Jsme-li s chutí spokojeni, lze salát přemístit do mísy, ve které jej budeme servírovat a samozřejmě ozdobit. Ke zdobení můžeme použít např. kolečka rajčat, proužky papriky, kolečka salámu či plátek vajíčka uvařeného natvrdo nebo kyselou okurku.
Důležité upozornění: Poměr majonézy, vlašského salátu a nízkotučného jogurtu lze prakticky libovolně měnit. Záleží na Vás, do jaké míry chcete mít salát kalorický. Lze použít i samotný jogurt místo majonézy, vlašský salát lze nahradit větším množstvím zeleniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 952x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist