Bramborový salát

Suroviny

1,5 kg brambor
250 g vlašského salátu
250 g měkkého salámu
1 cibule
3 vajíčka
2 mrkve
3 kyselé okurky
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce majolky
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 lžíce bílého málotučného jogurtu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Na bramborový salát existuje celá řada receptů a jsem přesvědčena, že každá rodina má ten svůj a pečlivě jej připravuje zejména na Štědrý večer. Pokud je tomu tak, nemusíte dále číst.
Pokud máme kvalitní brambory, pečlivě je umyjeme, nejlépe kartáčkem a dáme se vařit ve slupce. Jinak samozřejmě dáme vařit oloupané brambory- Poté si dáme vařit vajíčka na tvrdo. Očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a také ji chvíli povaříme ve slané vodě. Vody na mrkev dáme poměrně málo, trochu ji osolíme a přidáme kousíček másla. Mrkev by měla zůstat spíše tvrdší. Používáme-li zmražený hrášek (je docela dobré ho mít po ruce v mrazáku), dáme ho také na pár minut povařit do slané vody. Vajíčka uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na kráječi. Kyselé okurky také nakrájíme na kostičky. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a pomocí protlačovacího sítka nakrájíme na hranolky. Salám také nakrájíme na kostičky, rovněž cibuli oloupeme a nakrájíme. Suroviny, které připravujeme, dáváme do "pracovní" salátové mísy, která bude sloužit pouze k míchání salátu. Musí být dostatečně velká, abychom při míchávání neměli problémy s místem. Nakonec přidáme vlašský salát, majolku a jogurt, plnotučnou hořčici,trochu posolíme, malinko popepříme a vařečkou zamícháme. Mícháme ovšem pouze tolik, aby se suroviny rovnoměrně promísily, neměly by se však "rozmazávat". Poté salát ochutnáme a případně dochutíme - počítáme však s tím, že bude mít výraznější chuť za dvě až tři hodiny. Jsme-li s chutí spokojeni, lze salát přemístit do mísy, ve které jej budeme servírovat a samozřejmě ozdobit. Ke zdobení můžeme použít např. kolečka rajčat, proužky papriky, kolečka salámu či plátek vajíčka uvařeného natvrdo nebo kyselou okurku.
Důležité upozornění: Poměr majonézy, vlašského salátu a nízkotučného jogurtu lze prakticky libovolně měnit. Záleží na Vás, do jaké míry chcete mít salát kalorický. Lze použít i samotný jogurt místo majonézy, vlašský salát lze nahradit větším množstvím zeleniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,788x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist