Grilovaný kapr s křenem

Suroviny

8 porcí kapra
citronovou šťávu
sůl
olej
křen
Obloha:
hlávkový salát nebo čínské zelí
rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Jednou porcí kapra se zde rozumí "podkova" asi 2 cm široká, proto na jednu osobu připají dvě porce. Při přípravě kapra samozřejmě postupujeme klasicky (viz předpis na smaženého kapra). V tomto případě však kůži z kapra nestahujeme a kapra před porcováním nedělíme na polovinu, ale nařežeme asi 2 cm široké "podkovy". Každou porci posolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli v chladnu proležet. Zatím si oloupeme a nastrouháme křen, a připravíme zeleninu na oblohu . Rozpálíme si gril a porce kapra grilujeme pomalu po obou stranách. Na talíř si připravíme list hlávkového salátu nebo čínského zelí, na něj položíme porci grilovaného kapra, obložíme nakrájenými rajčaty a hojně posypeme nakrouhaným křenem. Chcete-li mít kapra s přílohou, vhodné jsou vařené brambory posypané nasekanou pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,025x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaný kapr s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist