Perkenice

Suroviny

2 velké cibule
2 zelené pálivé papriky
1 a půl lžíce rýže
1 malý rajský protlak
250 g šunkového salámu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Dáme vařit asi jeden a půl litru osolené vody. Zatím si nakrájíme cibuli na plátky, papriku na proužky, uzeninu na proužky a otevřeme si konzervu rajského protlaku. Jakmile se voda vaří, přidáme nakrájené suroviny, propláchnutou rýži a rajský protlak. Vaříme, až je rýže měkká (asi 10 minut). Potom odstavíme, ochutíme kouskem syrového másla a na talíři zdobíme polévku malými měsíčky čerstvých rajčat a nakrájenou petrželkou. Je to zajímavá letní polévka, původem snad z bývalé Jugoslávie.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,370x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perkenice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist