Cibulačka pro náročné

Suroviny

1 kg cibule
1,5 litru drůbežího vývaru
1/2 litru mléka
3 lžíce hladké mouky
300 g tvrdého sýra
toustový chléb
máslo
olej
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Pozor, recept je na 8 porcí. Je-li Vás méně, pozvěte přátele (nebo množství přepočítejte)!
Ve velkém hrnci na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme asi litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Přidáme se sůl a pepř. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr se nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch se zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s polévkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Upozornění: Než pozvete návštěvu, vyzkoušejte si nanečisto. Nejde o polévku pro kuchařské začátečníky, je určena spíše pro pokročilé. Ale výsledek určitě stojí za to.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cibulačka pro náročné


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist