Vepřové maso po s-čchuansku
Suroviny
400 g vepřové kýty
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce sádla
100 g hlávkového zelí
1 cibule
50 g paprikového lusku
2 stroužky česneku
50 g černých máčených hub
půl lžičky zázvoru
1 lžíce octa
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce červeného desertního vína
červený olej
Postup
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Jednu kávovou lžičku Solamylu rozmícháme ve lžíci vody, přidáme vejce, sůl a vše rozšleháme vidličkou. Do této směsi zamícháme nakrájené maso a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, paprikový lusk, cibuli na kolečka, česnek na plátky a namočíme si černé houby (lze je nahradit domácími sušenými českými houbami). Na pánvi rozpálíme sádlo (zavilí nepřátelé živočišných tuků mohou použít olej, ale přijdou o trošku zajímavé chuti) a na něm rychle osmahneme maso. Mícháme jej, aby se nudličky neslepily. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájené zelí, papriku, cibuli, česnek, černé houby a zamícháme. Po chvilce míchání přidáme zázvor, ocet, cukr, víno a sojovou omáčku, promícháme a necháme trochu prohřát. Podáváme samozřejmě s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,757x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso po s-čchuansku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!