Vepřové maso po s-čchuansku

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce sádla
100 g hlávkového zelí
1 cibule
50 g paprikového lusku
2 stroužky česneku
50 g černých máčených hub
půl lžičky zázvoru
1 lžíce octa
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce červeného desertního vína
červený olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Jednu kávovou lžičku Solamylu rozmícháme ve lžíci vody, přidáme vejce, sůl a vše rozšleháme vidličkou. Do této směsi zamícháme nakrájené maso a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, paprikový lusk, cibuli na kolečka, česnek na plátky a namočíme si černé houby (lze je nahradit domácími sušenými českými houbami). Na pánvi rozpálíme sádlo (zavilí nepřátelé živočišných tuků mohou použít olej, ale přijdou o trošku zajímavé chuti) a na něm rychle osmahneme maso. Mícháme jej, aby se nudličky neslepily. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájené zelí, papriku, cibuli, česnek, černé houby a zamícháme. Po chvilce míchání přidáme zázvor, ocet, cukr, víno a sojovou omáčku, promícháme a necháme trochu prohřát. Podáváme samozřejmě s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,543x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso po s-čchuansku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist