Bažant dušený s jablky
Suroviny
1 bažant
60 g másla
100 g slaniny
500 g jablek
1 lžíce sladké smetany
pepř, sůl

Postup
Dobře očištěného bažanta osolímwe, opepříme, a prošpikujeme na prsou a na stehnech slaninou, případně bažante obalíme plátky slaniny a dusíme za stálého polévání a podlévání. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k bažantovi. Ve šťávě jablka mírně rozdusíme, zalijeme smetanou a v troubě dopečeme.
Podáváme s brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 3,825x

Komentáře receptu Bažant dušený s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!