Ryba po Olympsku

Suroviny

1 kg ryb
1 citron
sůl
Olej
2 cibule
2 stroužky česneku
sklenka bílého vína
olivy
rajčata
papriky
salátová okurka
pepř
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Můžeme použít tresku, mořskou štiku, kapra či pstruha. Ryby očistíme a nakrájíme je na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek osloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku si rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu - papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. U této zeleniny se neuvádí množství - použijte zeleniny podle chuti. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s dílkem citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo chléb a nezapomeneme na bílé řecké víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,024x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ryba po Olympsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist