Fazolová polévka I

Suroviny

300 g bílých fazolí
bobkový list
300 g uzeného masa
2 cibule
3 lžíce sádla
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
1/2 litru mléka
1/4 l zakysané smetany
4 stroužky česneku
ocet
cukr
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Fazole namočíme přes noc do vody, potom přidáme bobkový list a uvaříme je do měkka. Nesolíme. Mezitím v tlakovém hrnci ovaříme uzené maso (bůček, krkovička), po chvíli vodu vylijeme, zalijeme maso čistou vodou, tlakový hrnec uzavřeme a uvaříme maso do měkka. Vařené fazole zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme jíškou připravenou z rozehřátého sádla, pokrájené cibule a hladké mouky, do níž jsme ke konci smažení jíšky přidali papriku (část papriky může být i ostrá, pokud máte rádi ostřejší chuť polévky). Do polévky přidáme mléko a zakysanou smetanu a společně za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Dochutíme česnekem utřeným se solí, trochou octa. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, přisladíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem. Je to velmi vydatná polévka a nahradí večeři. Chutná výborně na horách, když se vrátíte z túry a je velmi dobrá i znovu ohřívaná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,367x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazolová polévka I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist