Windsorský salát
Suroviny
1 menší celer
8 žampionů
2 lžíce másla
1 grilovaná drůbeží prsíčka
3 sterilované okurky
2 lžíce nastrouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
100 g majolky
worchesterová omáčka
Na ozdobu:
hlávkový salát nebo čínské zelí
několik půlek vlašských ořechů
červená paprika
pórek
petrželka
Postup
Celer oloupeme, opláchjneme, rozpůlíme a chvíli povaříme v osolené a mírně okyselené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme na rozehřáté máslo, osolíme a osmahneme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, kyselé okurky na plátky. Povařený celer přelijeme studenou vodou a necháme ho ochladit. Pak ho nakrájíme na nudličky. Přidáme osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a nastrouhaný křen. Vše pokapeme citronem, osolíme, opepříme, vmícháme majolku a salát velmi lehce promícháme, abychom ho zbytečně nepodrtili. Můžeme ještě dochutit worchesterovou omáčkou a necháme ho v chladnu odležet. Při podávání dáme salát na místu, kterou jsme vyložili listy salátu nebo čínského zelí a ozdobíme ho půlkami vlašských ořechů, tenkými nudličkami červené papriky a nudličkami pórku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Windsorský salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!