Windsorský salát

Suroviny

1 menší celer
8 žampionů
2 lžíce másla
1 grilovaná drůbeží prsíčka
3 sterilované okurky
2 lžíce nastrouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
100 g majolky
worchesterová omáčka
Na ozdobu:
hlávkový salát nebo čínské zelí
několik půlek vlašských ořechů
červená paprika
pórek
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Celer oloupeme, opláchjneme, rozpůlíme a chvíli povaříme v osolené a mírně okyselené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme na rozehřáté máslo, osolíme a osmahneme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, kyselé okurky na plátky. Povařený celer přelijeme studenou vodou a necháme ho ochladit. Pak ho nakrájíme na nudličky. Přidáme osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a nastrouhaný křen. Vše pokapeme citronem, osolíme, opepříme, vmícháme majolku a salát velmi lehce promícháme, abychom ho zbytečně nepodrtili. Můžeme ještě dochutit worchesterovou omáčkou a necháme ho v chladnu odležet. Při podávání dáme salát na místu, kterou jsme vyložili listy salátu nebo čínského zelí a ozdobíme ho půlkami vlašských ořechů, tenkými nudličkami červené papriky a nudličkami pórku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Windsorský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist