Windsorský salát

Suroviny

1 menší celer
8 žampionů
2 lžíce másla
1 grilovaná drůbeží prsíčka
3 sterilované okurky
2 lžíce nastrouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
100 g majolky
worchesterová omáčka
Na ozdobu:
hlávkový salát nebo čínské zelí
několik půlek vlašských ořechů
červená paprika
pórek
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Celer oloupeme, opláchjneme, rozpůlíme a chvíli povaříme v osolené a mírně okyselené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme na rozehřáté máslo, osolíme a osmahneme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, kyselé okurky na plátky. Povařený celer přelijeme studenou vodou a necháme ho ochladit. Pak ho nakrájíme na nudličky. Přidáme osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a nastrouhaný křen. Vše pokapeme citronem, osolíme, opepříme, vmícháme majolku a salát velmi lehce promícháme, abychom ho zbytečně nepodrtili. Můžeme ještě dochutit worchesterovou omáčkou a necháme ho v chladnu odležet. Při podávání dáme salát na místu, kterou jsme vyložili listy salátu nebo čínského zelí a ozdobíme ho půlkami vlašských ořechů, tenkými nudličkami červené papriky a nudličkami pórku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,340x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Windsorský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist