Domácí bejlíz

Suroviny

2 konzervy slazeného mléka
1/2 litru rumu
1/2 litru mandlového pudinku
(mandlová tresť)

recept nemá fotografii

Postup

Recept jsem odposlechla od baviče Petra Novotného a zatím ještě neověřila!
Neotevřené konzervy slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemáme se bát, prý to nebouchne. Poté konzervy necháme vychladnout a mezitím si uvaříme půl litru mandlového pudinku, který také necháme vychladnout. Občas při chladnutí zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. "Uvařené" a vychladlé konzervy slazeného mléka otevřeme a nelekáme se, že mají hnědou barvu. To jen cukr při vaření zkaramelizovat. Pudink a obsah konzerv dáme do mixéru, mixujeme a pomalu přiléváme rum. Lze také přidat pár kapek mandlové tresti, ale není to nutné. Nalijeme do lahví, uzavřeme a necháme 2-3 měsíce uležet. Podáváme chlazené s kostkou ledu.
Poznámka:Obdobný postup nabízí jedna z našich přispěvatelek. Místo mandlového pudinku však přidává dvě neušlehané šlehačky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Domácí bejlíz


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist