Jablkový závin (dia)

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
125 g tuku
2 lžíce zředěného octa nebo citronové šťávy
400 g vykrájených jablek
50 g rozinek
1 lžíce skořice
2-3 lžíce mléka
sorbit


recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme na vál - dvě lžíce odložíme stranou. Přidáme sůl, žloutek, změklý a rozkrájený tuk, ocet nebo citronovou šťávu a zpracujeme v těsto. Necháme ho v chladu půl hodiny odležet, potom ho vyválíme na podélnou oválnou placku a přeneseme za pomoci válečku na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed těsta po délce upravíme nakrájená (nebo nastrouhaná) jablka, poprášíme je skořicí a posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami. Okraje těsta šikmo ke středu nakrájíme rádýlkem na 3 cm široké proužky, přeheme je střídavě přes těsto a přimáčkneme (proužky těsta jsou jakoby překřížené). Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a upečeme. Ještě teplý závin povlažíme v mléce rozmíchanými dvěma lžícemi sorbitu a po vychladnutí závin nakrájíme. Z uvedeného množství získáme asi 12 kousků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,518x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablkový závin (dia)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist