Bramborový špenátový knedlík

Suroviny

1000 g brambor
150 g krupice
200 g hrubé mouky
2 vejce
1 lžička soli
Náplň:
250 až 300 g špenátu
3 stroužky česneku
1 cibulka
l žíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžička soli
2 dl mléka

recept nemá fotografii

Postup

Začneme přípravou špenátové náplně a zároveň dáme vařit ve slupce dobře omyté brambory. Částečeně rozmražený špenát dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Cibulku pokrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme lžíci polohrubé mouky a osmahneme dorůžova. Přidáme ke špenátu a společně provařujeme. Česnek prolisujeme a pak ještě rozetřeme se solí a přidáme ke špenátu. Zamícháme, špenát odstraníme a necháme vychladnout. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, krupici a mouku a vypracujeme rukama hladké těsto na obvyklé bramborové knedlíky. Do velkého (a širokého) kastrolu si dáme vařit vodu - osolíme 1 rovnou polévkovou lžící soli. Na pomoučeném vále si vyválíme z bramborového těsta silnější plát, který do poloviny potřeme zchladlým špenátem. Bramborové těsto pečlivě zavineme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu), všechny okraje k sobě řádně přitiskneme a vzniklou bramborovou roládu se špenátem zavážeme do ubrousku, ve kterém ji budeme vařit. Opatrně ji vložíme do vařící vody v kastrolu. Vaříme asi 25 minut. Poté opět opatrně vyjmeme, odstraníme ubrousek a rozkrájíme na plátky. Servírujeme v poměru na jednu porci masa 2 až 3 plátky špenátového knedlíku. Je to dobré a vypadá to velmi efektně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,148x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový špenátový knedlík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist