Vepřové maso s fazolemi
Suroviny
400 g vepřové plece
1 celé vejce
3 lžíce sádla
2 paprikové lusky
2 velká rajčata
200 g bílých fazolí
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce červeného vína
půl lžičky glutasolu
2 stroužky česneku
špetka bílého pepře
2 lžíce hovězího vývaru
trošku máčeného škrobu

Postup
Pokud nebudeme používat sterilované fazole, uvaříme si fazole předem a necháme je vychladnout. Dále si spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a pokrájíme je na plátky (lze nahradit i konzervovanými rajčaty, která v zimě vyjdou levněji). Papriky pokrájíme na nudličky. Vepřovou plec nakrájíme na tenké plátky a promícháme ji s míchaným škrobem, vejcem, solí a bílým pepřem. Na pánvi si rozpálíme sádlo a do něj vložíme připravené maso. Jakmile se maso zatáhne (mícháme) přidáme fazole, papriku a plátky rajčat a ještě chvilku vše opékáme (občas mícháme). Potom ochutíme vínem, sojovou omáčkou a na plátky nakrájeným česnekem. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,580x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s fazolemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!