Bílá klobása s bramborem a zelím
Suroviny
600 g bílé vinné klobásy
800 g brambor
400 g bílého zelí
4 lžíce rozinek
bílý pepř
sůl
kmín
olej na smažení klobásy

Postup
Jde o jednoduché a poměrně i rychlé jídlo. Nejdříve si oloupeme brambory a dáme je vařit. Potom nakrájíme nadrobno bílé zelí, dáme ho do mísy a oběma rukama ho mačkáme tak dlouho, až o polovinu zmenší svůj objem a pustí šťávu. Zelí osolíme, přidáme spařené rozinky, trochu bílého pepře a lžíci citronové šťávy. Dobře promícháme a dáme do chladna asi na půl hodiny odležet. Vinnou klobásu si rozdělíme na čtyři díly - v místě, kde ji chceme dělit, ji nejdříve zakroutíme a teprve potom v tomto místě přerušíme. Každý díl klobásy na rovné ploše stočíme co nejpevněji do spirály a tu upevníme špejlí. Umožní to pak snadnou manipulaci s klobásou při smažení. Na pánvi si rozpálíme olej a stočené klobásy opečeme po obou stranách do zlatova. Na talíři doplníme vařenými brambory a zelným salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,906x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bílá klobása s bramborem a zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!