Brambory s rozhudou

Suroviny

8 velkých brambor
250 g netučného tvarohu
2 lžíce Ramy (másla)
sůl
2 lžíce mléka
4 lžíce nasekané čerstvé pažitky
mletý bílý pepř
malý hlávkový salát
syrová paprika

recept nemá fotografii

Postup

Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme rozhudu - nejlépe za pomoci elektrického šlehače. Tvaroh, změklé máslo či Ramu, mléko, sůl a pepř dáme do nádoby a vyšleháme. Ochutnáme, v případě potřeby přichutíme. Nakonec zamícháme nasekanou pažitku. Listy hlávkového salátu opereme a necháme okapat. Také papriku očistíme a rozdělíme na 4 části. Uvařené brambory slijeme a rozpůlíme (neloupeme). Na řezné straně je pomažeme silně rozhudou, obě poloviny opět spojíme k sobě a ozdobíme paprikou. Podáváme teplé, naaranžované na listech hlávkového salátu.
Poznámka:
Nemáte-li vhodné velké (a zdravé) brambory, lze postupovat i tak, že uvaříte oloupané brambory a připravenou rozhudu dáte doprostřed talíře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,535x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory s rozhudou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist