Dvojbarevné maso s nakládanou zeleninou
Suroviny
300 g vepřových jater
300 g kuřecího masa
1 cibule
3 kyselé okurky
3 lžíce nakládané červené papriky
2 lžičky ďábelského koření
1 lžička soli
olej (sádlo) na opečení masa
(zelená paprika na ozdobení)
Postup
Obojí maso dobře opláchneme a osušíme. Nakrájíme na nudličky velikosti malíčku, každý druh masa dáme zvlášť do mísy a maso v každé míse posypeme lžičkou ďábelského koření a polovinou soli. Dobře promícháme a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Zatím si nakrájíme kyselou okurku na kolečka, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej (sádlo), na něm nejdříve osmahneme samotné kuřecí maso. Jakmile zbělí, vyjmeme ho z pánve a necháme v teple. Potom na stejné pánvi osmahneme kousky jater, přidáme cibuli a opečené kuřecí maso, nakrájenou kyselou okurku a nakládanou červenou papriku nakrájenou na proužky. Promícháme a chvíli společně dusíme. Ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Podáváme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou zelenou paprikou.
Poznámky:
Lze použít i jinou nakládanou kyselou zeleninu, kterou máte v zásobě. Dobrá je i varinta s naloženým květákem nebo s kyselými (tvrdšími) houbami. Oko samozřejmě potěší hezká barevná kombinace.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,739x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dvojbarevné maso s nakládanou zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!