Dvojbarevné maso s nakládanou zeleninou

Suroviny

300 g vepřových jater
300 g kuřecího masa
1 cibule
3 kyselé okurky
3 lžíce nakládané červené papriky
2 lžičky ďábelského koření
1 lžička soli
olej (sádlo) na opečení masa
(zelená paprika na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Obojí maso dobře opláchneme a osušíme. Nakrájíme na nudličky velikosti malíčku, každý druh masa dáme zvlášť do mísy a maso v každé míse posypeme lžičkou ďábelského koření a polovinou soli. Dobře promícháme a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Zatím si nakrájíme kyselou okurku na kolečka, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej (sádlo), na něm nejdříve osmahneme samotné kuřecí maso. Jakmile zbělí, vyjmeme ho z pánve a necháme v teple. Potom na stejné pánvi osmahneme kousky jater, přidáme cibuli a opečené kuřecí maso, nakrájenou kyselou okurku a nakládanou červenou papriku nakrájenou na proužky. Promícháme a chvíli společně dusíme. Ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Podáváme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou zelenou paprikou.
Poznámky:
Lze použít i jinou nakládanou kyselou zeleninu, kterou máte v zásobě. Dobrá je i varinta s naloženým květákem nebo s kyselými (tvrdšími) houbami. Oko samozřejmě potěší hezká barevná kombinace.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,739x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojbarevné maso s nakládanou zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist