Jehněčí maso na česneku

Suroviny

600 g jehněčího masa (kýta,plecko)
60 g česneku
50 g sádla
100 g cibule
hladká mouka
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí maso zbavíme loje, odblaníme a dobře opereme. Očíštěné a osušené maso potřeme po celém povrchu prolisovaným česnekem smíchaným se solí a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme do růžova na rozpáleném sádle. Na opečenou cibuli dáme připravené maso, podlijeme vlahou vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme mírně, občas maso kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, vyjmeme je, základ vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladké mouky a zalijeme vodou. Necháme provařit. Takto připravenou šťávu přecedíme přes sítko a polijeme jí porce masa na talíři. Šťávu můžeme také rozmixovat. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky a dušený špenát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,802x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí maso na česneku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist