Nákyp ze zvěřinového masa (grenada)

Suroviny

1 kg jeleního nebo srnčího masa
120 g slaniny
1-2 žemle
1/8 l mléka
3 vejce
100 ml vína
300 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Polovinu libového masa nakrájíme na tenké plátky, které naklepeme obráceným širokým nožem a dobře na jedné straně prosolíme. Druhou polovinu masa rozemeleme s polovinou slaniny a se žemlí namočenou v mléce. Přidáme žloutky, osolíme a přelijeme madeirským vínem, vše dobře promícháme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem, obložíme plátky slaniny a na dno položíme plátky masa slanou stranou ke dnu. Na ně dáme vrstvu umleté směsi, vše uhladíme a dáme péci do trouby. Nákyp také můžeme péci v kastrolu ve vodní lázni.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,739x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nákyp ze zvěřinového masa (grenada)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist