Vepřová pečeně na sardelkách

Suroviny

1 kg vepřového masa
100 g špeku
2 sardelové pasty
1 cibule
1 celer
6 kuliček pepře
1 zakysaná smetana
1 lžíce mouky

recept nemá fotografii

Postup

Špek si nakrájíme na klínky a vepřové maso (krkovice, kýta, plecko) jimi prošpikujeme. Potom maso po všech stranách potřeme sardelovou pastou (spotřebujeme asi 1 1/2 tuby sardelové pasty). Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme celer a nové koření, promícháme a vložíme připravené maso. Pečeme v troubě za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme trochu zchladnout, abychom je mohli nakrájet na plátky. Rozpečenou cibuli a celer rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát. Omáčkou poléváme plátky masa a jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,580x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na sardelkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist