Slepičí polévka s drobenkou

Suroviny

250 g slepičího nebo kuřecího masa
150 g polévkové zeleniny
1 vejce
1 žloutek
100 g polohrubé mouky
50 g másla
1 lžička rajčatového protlaku
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce zakysané smetany
svazek zelené petrželky
citronová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Maso a očištěnou zeleninu vcelku zalijeme asi 2 l studené vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme drobenku. Z jednoho vejce, lžičky rajčatového protlaku a polohrubé mouky vypracujeme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a rozprostřeme na utěrku, aby drobenka trochu proschla. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme najemno. Také uvařenou zeleninu pokrájíme a obojí vrátíme do vývaru, který jsme opět uvedli do varu. Proschlou drobenku také přidáme do polévky a vaříme ji asi 15 minut. Žloutek rozmícháme se smetanou a téměr ke konci vmícháme do polévky. Polévku okyselíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou zelenou petrželí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,225x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slepičí polévka s drobenkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist