Slepičí polévka s drobenkou

Suroviny

250 g slepičího nebo kuřecího masa
150 g polévkové zeleniny
1 vejce
1 žloutek
100 g polohrubé mouky
50 g másla
1 lžička rajčatového protlaku
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce zakysané smetany
svazek zelené petrželky
citronová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Maso a očištěnou zeleninu vcelku zalijeme asi 2 l studené vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme drobenku. Z jednoho vejce, lžičky rajčatového protlaku a polohrubé mouky vypracujeme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a rozprostřeme na utěrku, aby drobenka trochu proschla. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme najemno. Také uvařenou zeleninu pokrájíme a obojí vrátíme do vývaru, který jsme opět uvedli do varu. Proschlou drobenku také přidáme do polévky a vaříme ji asi 15 minut. Žloutek rozmícháme se smetanou a téměr ke konci vmícháme do polévky. Polévku okyselíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou zelenou petrželí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 349x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slepičí polévka s drobenkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist