Bratislavské rohlíčky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
100 g másla
sůl
30 g cukru
15 g droždí
2 žloutky
1/16 l mléka
Nádivka:
150 g medu
40 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
skořice
citronová kůra
30 g strouhané housky

recept nemá fotografii

Postup

Do vlahého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Máslo (lze použít i jiný tuk - například Heru) rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Odvážíme si mouku, cukr, přidáme trochu soli, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto (je tužší než na buchty) a necháme je přikryté utěrkou kynout v teplé místnosti. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků a z každého uděláme bochánek. Ten rozválíme na oválek a potřeme připravenou ořechovou nádivkou. Stočíme do tvaru rohlíčku a hotový rohlíček dáme na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli kynout. Potom potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě do zlatova.
Příprava nádivky:
Rozpustíme med a máslo, přidáme umleté ořechy, trochu mleté skořice, citronovou kůru a 30 g strouhané housky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,744x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bratislavské rohlíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist