Zazděný pašík

Suroviny

6 vepřových kotlet
250 g rajčatového protlaku
2 lžíce octa
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky dobromysli
1/2 lžičky drceného kmínu
0,25 l vody
Na ozdobu:
cibulová nať
ředkvičky

recept nemá fotografii

Postup

Jde o předpis na úpravu vepřového masa, který jsem objevila v jedné kuchařce, která se zabývá mexickou kuchyní. Zaujal mě nejen originální název, ale i to, že jde o jídlo z poměrně dostupných surovin.
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno (lze ji také nastrouhat na kráječi, nebudeme potom slzet!). Také česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme sůl, drcený kmín, hladkou mouku, olej, dobromysl a vodu. Kotlety nakrájíme na kousky asi 2x2 cm (není nutné používat pouze kotlety, hodí se i vepřové plecko), dáme do misky a zalijeme nálevem. Promícháme, misku přikryjeme a dáme do chladna (do ledničky nebo v zimě na balkon). Druhý den dáme maso do kastrolu a v marinádě dusíme doměkka. Hotový pokrm ozdobíme cibulovou natí a plátky ředkviček. Chceme-li být skutečně styloví, podáváme s tortilami (lze je koupit v supermarketu). Stačí ale i náš chléb nebo rýže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,129x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zazděný pašík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist