Zazděný pašík

Suroviny

6 vepřových kotlet
250 g rajčatového protlaku
2 lžíce octa
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky dobromysli
1/2 lžičky drceného kmínu
0,25 l vody
Na ozdobu:
cibulová nať
ředkvičky

recept nemá fotografii

Postup

Jde o předpis na úpravu vepřového masa, který jsem objevila v jedné kuchařce, která se zabývá mexickou kuchyní. Zaujal mě nejen originální název, ale i to, že jde o jídlo z poměrně dostupných surovin.
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno (lze ji také nastrouhat na kráječi, nebudeme potom slzet!). Také česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme sůl, drcený kmín, hladkou mouku, olej, dobromysl a vodu. Kotlety nakrájíme na kousky asi 2x2 cm (není nutné používat pouze kotlety, hodí se i vepřové plecko), dáme do misky a zalijeme nálevem. Promícháme, misku přikryjeme a dáme do chladna (do ledničky nebo v zimě na balkon). Druhý den dáme maso do kastrolu a v marinádě dusíme doměkka. Hotový pokrm ozdobíme cibulovou natí a plátky ředkviček. Chceme-li být skutečně styloví, podáváme s tortilami (lze je koupit v supermarketu). Stačí ale i náš chléb nebo rýže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 221x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zazděný pašík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist