Smažená ryba
Suroviny
600 až 1000 g rybího filé
Šťáva z jednoho citronu
0,1 l nesladkého bílého vína
4 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička dobromysli
sůl
pepř
hladká mouka
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
tatarská omáčka
Postup
Nejdříve připravíme marinádu z citronové šťávy, vína, oleje, drobně sekané cibule a prolisovaného česneku, dobromysli, soli a pepře. Filé nakrájíme na kousky asi 3x3 cm a marinujeme nejméně 20 minut. Potom porce filé vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme polité tatarskou omáčkou a s vařeným bramborem. Také čerstvá zelenina není věci na škodu.Poznámky:Lze také připravit z filetů aljašské tresky (na obrázku). Ponecháme-li větší kousky, usnadníme si přípravu. Nemáme-li tatarskou omáčku příliš v lásce, lze použít jako přílohu bramborovou kaši.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,878x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažená ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!