Smažená ryba

Suroviny

600 až 1000 g rybího filé
Šťáva z jednoho citronu
0,1 l nesladkého bílého vína
4 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička dobromysli
sůl
pepř
hladká mouka
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
tatarská omáčka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve připravíme marinádu z citronové šťávy, vína, oleje, drobně sekané cibule a prolisovaného česneku, dobromysli, soli a pepře. Filé nakrájíme na kousky asi 3x3 cm a marinujeme nejméně 20 minut. Potom porce filé vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme polité tatarskou omáčkou a s vařeným bramborem. Také čerstvá zelenina není věci na škodu.Poznámky:Lze také připravit z filetů aljašské tresky (na obrázku). Ponecháme-li větší kousky, usnadníme si přípravu. Nemáme-li tatarskou omáčku příliš v lásce, lze použít jako přílohu bramborovou kaši.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,594x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažená ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist