Smažená ryba
Suroviny
600 až 1000 g rybího filé
Šťáva z jednoho citronu
0,1 l nesladkého bílého vína
4 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička dobromysli
sůl
pepř
hladká mouka
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
tatarská omáčka

Postup
Nejdříve připravíme marinádu z citronové šťávy, vína, oleje, drobně sekané cibule a prolisovaného česneku, dobromysli, soli a pepře. Filé nakrájíme na kousky asi 3x3 cm a marinujeme nejméně 20 minut. Potom porce filé vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme polité tatarskou omáčkou a s vařeným bramborem. Také čerstvá zelenina není věci na škodu.Poznámky:Lze také připravit z filetů aljašské tresky (na obrázku). Ponecháme-li větší kousky, usnadníme si přípravu. Nemáme-li tatarskou omáčku příliš v lásce, lze použít jako přílohu bramborovou kaši.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,948x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Smažená ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!