Smažená ryba

Suroviny

600 až 1000 g rybího filé
Šťáva z jednoho citronu
0,1 l nesladkého bílého vína
4 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička dobromysli
sůl
pepř
hladká mouka
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
tatarská omáčka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve připravíme marinádu z citronové šťávy, vína, oleje, drobně sekané cibule a prolisovaného česneku, dobromysli, soli a pepře. Filé nakrájíme na kousky asi 3x3 cm a marinujeme nejméně 20 minut. Potom porce filé vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme polité tatarskou omáčkou a s vařeným bramborem. Také čerstvá zelenina není věci na škodu.Poznámky:Lze také připravit z filetů aljašské tresky (na obrázku). Ponecháme-li větší kousky, usnadníme si přípravu. Nemáme-li tatarskou omáčku příliš v lásce, lze použít jako přílohu bramborovou kaši.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 825x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažená ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist