Paštika ze zajíce

Suroviny

1 zaječí předek
160 g cibule
80 g oleje
250 g vepřového bůčku
150 g jater
poergamen nebo alobal
200 g slaniny
1 vejce
50 ml smetany
20 g másla
1 lžíce koňaku
sůl
paštikové koření (viz Různé - Ostatní)

recept nemá fotografii

Postup

Zaječí maso dusíme s polovinou cibule, vykostíme a společně s vepřovým masem, s 1/3 slaniny a s játry dvakrát umeleme. Přidáme vejce, strouhanou zbývající cibuli, smetanu, rozpuštěné máslo, sůl, koňak a podle chuti paštikové koření. Formu vyložíme plátky slaniny a naplníme připravenou směsí, kterou ve vrstvách proložíme pruhy zbylé slaniny - tím vznikne při krájení v paštice mozaika. Přikryjeme pergamenovým papírem nebo alobalem a ve vodní lázni asi hodinu v troubě vaříme.
Podáváme s rohlíky nebo s jemným sýrovým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,334x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 2) 7.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Paštika ze zajíce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist