Plněná vepřová plec

Suroviny

400 g libové vepřové plece
30 g sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
Náplň:
3 vejce
3-4 čerstvé houby
50 g šunky nebo salámu
50 g hrášku
10 g sádla

recept nemá fotografii

Postup

Při nákupu vepřového masa si vybereme celistvý kus masa, který půjde podélně proříznout a naplnit. Nejdříve si připravíme náplň - houby očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou šunku (salám) a hrášek, zamícháme a trochu opečeme. Tuto směs zalijeme vejci rozmíchanými se solí a umícháme řidší náplň. V mase vyřízneme plochý otvor, který naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na masové závitky. Naplněné maso posolíme, poprášíme hladkou moukou, rychle ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka: S výhodou lze použít i papiňák, příprava masa se zkrátí. Nemáte-li čerstvé houby, lze použít i sušené, ale je třeba je předem namočit a trochu povařit. Potom zcedit a přebytečnou vodu lehce vymačkat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,097x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná vepřová plec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist