Pstruzi v pivním těstíčku

Suroviny

4 pstruzi
1 citron
2 lžíce hladké mouky
200 ml světlého piva
2 vejce
olej na smažení

Dresink:
3 rajčata
120 ml bílého jogurtu
pažitka
sůl
pepř
citronová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Pstruhy podélně ze hřbetní strany rozkrojíme, vykostíme a vytvoříme si z každé ryby dvě "filátka". Ta osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme nachvíli do chladna. Protože vlastní pečení ryb bude velmi rychlé, věnujeme se přípravě zeleniny na oblohu (nejlepší je hlávkový či ledový salát) a přípravě dresinku. Rajčatovou slupku po obvodu jablíčka nařízneme a spaříme krátce horkou vodou a slupku sloupneme. Rajčata nakrájíme na kostičky, krátce je opečeme na trošce rozpáleného oleje a dáme vychladnout. Bilý jogurt si rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a vychlazená rajčata. Dresink ještě jednou lehce promícháme a je hotov.
Z mouky, piva a žloutků si vytvoříme těstíčko, do kterého nakonec zamícháme ze dvou bílků sníh. Na pánvi rozpálíme olej, filátka pstuha namočíme z obou stran v těstíčku a rychle smažíme na oleji. Podáváme je politá dresinkem společně s listy hlávkového salátu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,398x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruzi v pivním těstíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist