Pstruzi v pivním těstíčku
Suroviny
4 pstruzi
1 citron
2 lžíce hladké mouky
200 ml světlého piva
2 vejce
olej na smažení
Dresink:
3 rajčata
120 ml bílého jogurtu
pažitka
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup
Pstruhy podélně ze hřbetní strany rozkrojíme, vykostíme a vytvoříme si z každé ryby dvě "filátka". Ta osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme nachvíli do chladna. Protože vlastní pečení ryb bude velmi rychlé, věnujeme se přípravě zeleniny na oblohu (nejlepší je hlávkový či ledový salát) a přípravě dresinku. Rajčatovou slupku po obvodu jablíčka nařízneme a spaříme krátce horkou vodou a slupku sloupneme. Rajčata nakrájíme na kostičky, krátce je opečeme na trošce rozpáleného oleje a dáme vychladnout. Bilý jogurt si rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a vychlazená rajčata. Dresink ještě jednou lehce promícháme a je hotov.
Z mouky, piva a žloutků si vytvoříme těstíčko, do kterého nakonec zamícháme ze dvou bílků sníh. Na pánvi rozpálíme olej, filátka pstuha namočíme z obou stran v těstíčku a rychle smažíme na oleji. Podáváme je politá dresinkem společně s listy hlávkového salátu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruzi v pivním těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!