Kapustové krokety se zeleninou
Suroviny
500 g kapusty
150 g uzeniny
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
120 g stouhanky
česnek
mletý pepř
olej na smažení
NA OBALENÍ:
1 vejce
2 lžíce mléka
40 g hladké mouky
80 g strouhanky

Postup
Očištěnou a opranou kapustu nakrájíme na proužky, vsypeme ji do malého množství vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Potom ji scedíme a necháme okapat. Jakmile trochu zchladne, vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu a umeleme ji nebo velmi jemně pokrájíme. Uzeninu (špekáčky, točený salám, libové párky) nakrájíme na drobné kostičky, přidáme ke kapustě spolu s vejcem, moukou, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem a solí. Těsto dobře promícháme, uděláme z něj 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme kroketu. Obalíme ji v mouce, rozšlehaném vajíčku s mlékem a solí a ve strouhance a smažíme ji na rozehřátém oleji. Velmi dobře se tyto krokety také smaží ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,978x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustové krokety se zeleninou
Zu: | Sunday, June 1, 2014 |
Dobrý den, co je to prosím za bezmasé jídlo, když tam jde uzenina? ;-) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!