Květák po římsku

Suroviny

600 g květáku
30 g másla
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
50 g strouhaného sýra
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájím na jemno (můžeme i prolisovat). Na pánvi si rozpálíme máslo (lze nahradit i olejem), do něj vmícháme česnek a nakrájenou zelenou petrželku, potom přidáme květákové růžičky a osmažíme je. Potom květák osolíme, opepříme, přidáme pět lžic horké vody a rajčatový protlak a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Sýr (například Čedar) si nastrouháme na hrubším okurkové struhadle. Jakmile je květák měkký, servírujeme jej na talíře a hustě ho posypeme nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,665x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák po římsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist