Srnčí paštika

Suroviny

1 kg srnčího masa z plecka
sůl, pepř
80 g cibule
1 stroužek česneku
1 bobkový list
paštikové koření (viz Různé - Ostatní)
případně koňak
špetka tymiánu
omáčka tabasco
špetka mletého nového koření
250 g slaniny
200 g slaniny na vyložení formy
100 g žampiónů
150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater
100 g uzeného jazyka nebo salámu
pergamen

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením. Můžeme ještě pokapat koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny. 150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu. Naneseme část paštiky. Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy. Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni. Délka varu se řídí výškou vrstvy, je to asi 1,5-2 hodiny. Paštiku krájíme po odložení v chladničce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,484x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.33 (počet: 3) 6.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí paštika


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist