Zmrzlinový pohár s ovocem a karamelem

Suroviny

4 ruské zmrzliny
400 g ovoce
30 g ořechových jader
Karamel:
80 g krystalového cukru
1 lžička vanilkového cukru
150 ml vody

recept nemá fotografii

Postup

Cukr upražíme na pánvičce za stálého míchání, až vznikne žlutočervený karamel. Zalijeme jej vodou, přidáme vanilkový cukr, promícháme, chvilku povaříme a necháme vychladnout. Z ruské zmrzliny odstraníme oplatky, nakrájíme ji na kousky a rozdělíme do 4 skleněných pohárů. Přidáme nakrájené ovoce, polijeme vychladlým karamelem a posypeme nasekanými ořechy.
Poznámka: Místo ruské zmrzliny lze samozřejmě použít světlý nanukový dort. Ovoce vybereme podle sezóny a dostupnosti. Výborné jsou čerstvé jahody, maliny, ale třeba i borůvky. V zimě je může nahradit mandarinka či kiwi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zmrzlinový pohár s ovocem a karamelem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist