Kuře v medové marinádě
Suroviny
1 kuře
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžičky karí koření
sůl

Postup
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Každý kus ze všech stran osolíme. Z oleje, tekutého medu, citronové šťávy a kari koření si připravíme marinádu - dobře ji rozmícháme a potom s ní potřeme ze všech stran kusy kuřete. Zbylo marinádu si odložíme, budeme ji potřebovat při prečení. Takto upravené kuřecí maso necháme v chladnu minimálně půl hodiny marinovat. Potom můžeme kuře buď péct v troubě nebo grilovat. Během tepelné úpravy ho občas potíráme marinádou. Podáváme s rýží nebo s bramborem a se zeleninovým salátem nebo zeleninovou oblohou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,994x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře v medové marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!