Hovězí ragú se švestkami

Suroviny

500 g zadního hovězího
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl brandy
1 dl bílého vína
100 g švestkového kompotu
100 g vlašských ořechů
česnek
tymián
1 cibule
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 bujonová kostka
olej

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a plátky potom nakrájíme na kostičky. Ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm rychle opečeme, aby se zatáhlo. Potom maso vyjmeme z pánve a na ní na stejném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek - v závěru restování přidáme rajčatový protlak, víno, brandy a trochu vývaru z bujonové kostky. V této omáčce maso dusíme, až je měkké. Ke konci přidáme kompotované švestky nakrájené na nudličky a hrubě nasekané ořechy. . Při podávání guláš ozdobíme kolečky cibule Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, ale lze použít i ostatní omáčkové přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,835x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí ragú se švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist