Velká ořechová bábovka

Suroviny

400 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
200 g Hery
5 vajec
2 lžíce rumu
100 g mletých ořechů
1 prášek do pečiva
1 sklenička mléka

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk, krupicový cukr, žloutky a rum třeme až do pěny (trvá to dost dlouho a chce to trpělivost). V mouce rozmícháme prášek do pečiva, mléko trochu zahřejeme, aby bylo vlahé. Ořechy umeleme. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme postupně mouku s práškem, ořechy, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Velkou bábovkovou formu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a rozetřeme tak, aby ho u vnějších okrajů bylo asi o 1 cm více. Bábovku dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pomalu pečeme. Trvá to asi jednu hodinu. Zda je bábovka upečená, můžeme zjistit zapíchnutím špejle do bábovky. Je-li po vyjmutí suchá a nic se na ni nenalepilo, je bábovka upečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na tác. Pokud se hned nevyklopí, namočíme utěrku do studené vody, vyždímáme ji a položíme ji na povrch bábovky. Po chvíli se bábovka sama uvolní. Hotovou bábovku pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,907x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velká ořechová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist