Jemný kynutý koláč s třešněmi
Suroviny
250 g hladké mouky
100 g tuku
30 g cukru
30 g droždí
1 žloutek
sůl
100 ml mléka
500 g třešní (tmavé a světlé)
moučkový cukr na posypání
Postup
Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, do kterého jsme přidali půl kávové lžičky cukru, poprášíme trochou hladké mouky a necháme v teple zkynout. Vykynutý kvásek přilijeme k hladké mouce, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké a lesklé těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout. Zatím si omyjeme třešně a necháme je odkapat. Vykynuté těsto rozprostřeme na malý plech (stačí kruhová koláčová forma), povrch poklademe třešněmi. Kombinujeme světlé a tmavé třešně a vytváříme z nich obrazec (hvězdici, kosočtverec apod.). Koláč upečeme v předehřáté troubě. Hotový posypeme práškovým cukrem s vanilkou. Je to ideální moučník v období dostatku třešní.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,531x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemný kynutý koláč s třešněmi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

