Jemný kynutý koláč s třešněmi
Suroviny
250 g hladké mouky
100 g tuku
30 g cukru
30 g droždí
1 žloutek
sůl
100 ml mléka
500 g třešní (tmavé a světlé)
moučkový cukr na posypání

Postup
Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, do kterého jsme přidali půl kávové lžičky cukru, poprášíme trochou hladké mouky a necháme v teple zkynout. Vykynutý kvásek přilijeme k hladké mouce, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké a lesklé těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout. Zatím si omyjeme třešně a necháme je odkapat. Vykynuté těsto rozprostřeme na malý plech (stačí kruhová koláčová forma), povrch poklademe třešněmi. Kombinujeme světlé a tmavé třešně a vytváříme z nich obrazec (hvězdici, kosočtverec apod.). Koláč upečeme v předehřáté troubě. Hotový posypeme práškovým cukrem s vanilkou. Je to ideální moučník v období dostatku třešní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,473x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemný kynutý koláč s třešněmi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!