Jemný kynutý koláč s třešněmi

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g tuku
30 g cukru
30 g droždí
1 žloutek
sůl
100 ml mléka
500 g třešní (tmavé a světlé)
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, do kterého jsme přidali půl kávové lžičky cukru, poprášíme trochou hladké mouky a necháme v teple zkynout. Vykynutý kvásek přilijeme k hladké mouce, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké a lesklé těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout. Zatím si omyjeme třešně a necháme je odkapat. Vykynuté těsto rozprostřeme na malý plech (stačí kruhová koláčová forma), povrch poklademe třešněmi. Kombinujeme světlé a tmavé třešně a vytváříme z nich obrazec (hvězdici, kosočtverec apod.). Koláč upečeme v předehřáté troubě. Hotový posypeme práškovým cukrem s vanilkou. Je to ideální moučník v období dostatku třešní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný kynutý koláč s třešněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist