Malínské vepřové plátky
Suroviny
4 vepřové plátky (kotlety, žebírka)
3 jablka
40 g křenu
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
hladká mouka
sůl
mletý pepř
1 lžička cukru
citrónová šťáva
Postup
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtyři čtvrtky oloupaných jablek dáme stranou, protože je budeme opékat. Zbytek jablek jemně nastrouháme. Křen si očistíme a také jemně nastrouháme, smícháme s jablky, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Potom si připravíme maso. Použijeme-li vepřové kotlety nebo žebírka, po okrajích je nařízneme a plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle po obou stranách opečeme. Odložíme na nahřátý talíř či misku. Do zbylého tuku přidáme máslo a po rozpuštění na něm opečeme odložená jablka Na talíř klademe plátky masa, na které položíme opečená jablka a jablečný křen. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,787x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Malínské vepřové plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!