Malínské vepřové plátky

Suroviny

4 vepřové plátky (kotlety, žebírka)
3 jablka
40 g křenu
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
hladká mouka
sůl
mletý pepř
1 lžička cukru
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtyři čtvrtky oloupaných jablek dáme stranou, protože je budeme opékat. Zbytek jablek jemně nastrouháme. Křen si očistíme a také jemně nastrouháme, smícháme s jablky, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Potom si připravíme maso. Použijeme-li vepřové kotlety nebo žebírka, po okrajích je nařízneme a plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle po obou stranách opečeme. Odložíme na nahřátý talíř či misku. Do zbylého tuku přidáme máslo a po rozpuštění na něm opečeme odložená jablka Na talíř klademe plátky masa, na které položíme opečená jablka a jablečný křen. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,332x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Malínské vepřové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist