Játra na víně
Suroviny
(pro 1 osobu)
2 plátky jater (asi 150 g)- nejlépe králičí
hladká mouka
1 lžíce oleje
½ malé cibule
petrželka
2 lžíce bílého vína
sůl, pepř

Postup
Plátky jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, omočíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme k nim na kostičky nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a společně smažíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme vínem a hotová játra osolíme (ne dříve, ztvrdla by).
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami a tatarkou, kečupem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,886x
Hodnocení receptu:
7.50 (počet: 6)
7.50
6
10
7.50 (počet: 6)
7.50
6
10
Komentáře receptu Játra na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

