Játra na víně
Suroviny
(pro 1 osobu)
2 plátky jater (asi 150 g)- nejlépe králičí
hladká mouka
1 lžíce oleje
½ malé cibule
petrželka
2 lžíce bílého vína
sůl, pepř




Postup
Plátky jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, omočíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme k nim na kostičky nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a společně smažíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme vínem a hotová játra osolíme (ne dříve, ztvrdla by).
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami a tatarkou, kečupem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,795x
Hodnocení receptu:
7.50 (počet: 6)
7.50
6
10

Komentáře receptu Játra na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!