Houbová polévka s knedlíčky
Suroviny
1 celozrnná houska (rohlík)
100 ml mléka
150 g zelených fazolek
300 g čerstvých hub
1 cibule
1 lžíce másla
400 ml masového vývaru
1 vejce
2 lžíce strouhanky
zelená petrželka
50 g slaniny
sůl
pepř
Postup
Celozrnnou housku nakrájíme na kostičky a namočíme ji do horkého mléka. Také slaninu si nakrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky očistíme , omyjeme a našikmo nakrájíme. Používáme-li mražené fazolové lusky, nerozmrazujeme je, necháme je jen trochu povolit, aby bylo možné je nakrájet. Očistíme si samozřejmě i houby a nakrájíme je na plátky. Lze použít i sušené houby, potom je předem namočíme do horké vody, necháme nabobtnat, přecedíme a lehce vymačkáme). Máslo rozehřejeme v hrnci a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby a zprudka je osmahneme. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přidáme fazolky a povaříme ještě asi 10 minut. Máme-li radši hustší polévku, můžeme přidat dvě čajové lžičky instatní světlé jíšky. Zatím si připravíme knedlíčky. Z rozmočené housky vymačkáme přebytečné mléko, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme vejce a strouhanku.Vmícháme nasekanou zelenou petrželku (vrchovatou polévkovou lžíci). Nakrájenou slaninu si rozpustíme a přidáme do těsta na knedlíčky. Těsto osolíme, opepříme a navlhčenýma rukama tvarujeme špekové knedlíčky. Vložíme je do polévky a necháme je prohřát asi 6 až 8 minut.
Poznámka:Výborná je s čerstvými houbami, můžeme použít i ty mražené, sušené však již nejsou to pravé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,499x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Houbová polévka s knedlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!