Hovězí s perníkovou omáčkou

Suroviny

1 velká cibule
250 ml octa
1 bobkový list
1 lžíce soli
2 lžíce cukru
5 zrnek pepře
1 kg hovězí pečínky
100 g slaniny
300 g polévkové zeleniny
500 ml vývaru
100 g nastrouhaného perníku
250 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 hodin. Po uplynutí předepsané doby maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a maso na ní po všech stranách opečeme. Zeleninu očistíme, nahrubo nakrájíme a přidáme k pečeni. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 90 minut. Stále podléváme vypečenou šťávou. Po 60-ti minutách přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení. Na konci pečeni vyjmeme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Podáváme s červeným zelím a kulatými bramborovými knedlíčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,528x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s perníkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist