Černobílá buchta

Suroviny

1.těsto:
300 g polohrubé mouky
100 g másla
150 g cukru
2 lžíce kakaa
11 lžic studené vody
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
Nádivka:
500 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru
hrozinky
vanilkový cukr
rum
trochu mléka
2. těsto
250 g polohr. mouky
200g cukru
1/2 skleničky oleje
6 lžic studené vody
3 celá vejce
1/2 prášku do pečiva

recept nemá fotografii

Postup

Na první těsto rozetřeme máslo s cukrem, potom přidáme všechny další suroviny a vypracujeme hladké těsto. Je poměrně husté, špatně se roztírá, ale přesto se ho pokusíme rovnoměrně rozetřít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvarohovou náplň si ušleháme z výše uvedených surovin a potřeme s ní první vrstvu těsta. Na tvarohovou vrstvu poklademe ovoce (meruňky, rybíz, broskve apod - lze použít i odkapané kompotované ovoce). Umícháme si druhé těsto (stačí vše rozšlehat) a rozetřeme jej jako vrchní vrstvu . Pečeme v troubě asi 45 minut na 180 stupňů. Vychladlý moučník krájíme na řezy. Kromě svěží a zajímavé chuti krásně lahodí i oku - na řezu je barevný.
Vyzkoušená obměna:
Kdo nemá rád příliš tvaroh, stačí udělat náplň i z 250 g tvarohu, 1 vejce a 50 g cukru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,697x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Černobílá buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist