Kynuté buchty podle hradecké babičky
Suroviny
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
90 g cukru krupice
90 g Hery
špetka soli (ne moc, kvůli kynutí)
citronová kůra
1/2 vanilkového cukru
1/4 l vlažného mléka
40 g kvasnic (ne víc)
2 vejce
olej (rozpuštěné sádlo) na potření buchet
Postup
Smícháme mouku se solí, uděláme v ní na válu důlek a do něj nasypeme cukr. Přidáme vejce, kvasnice a sběračku mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak nalijeme rozpuštěnou vlažnou Heru kolem mouky! (ne do kvasnic) a mléko do Hery. Pečlivě vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout. Nakrájíme na kousky, které plníme tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Klademe do pekáče vyloženého pečícím papírem vedle sebe každou buchtu potřenou olejem. Necháme přikryté utěrkou ještě asi 20 minut kynout, pak dáme do trouby předehřáté na 180° C a neotvíráme ji, dokud buchty necítíme. Pečeme cca 30 minut, dokud buchty nezezlátnou.
Poznámka: Těsto můžeme připravit v pekárně, do které nejprve dáme tekuté složky (rozpuštěnou Heru), vejce, sůl, pak mouku, na ni cukr a nakonec rozdrobíme kvasnice.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7,289x
8.29 (počet: 14)
8.29
14
10
Komentáře receptu Kynuté buchty podle hradecké babičky
| anonym: | Monday, June 4, 2012 |
| Ocenili by jsme ještě přidání receptů na tvarohové,makové nebo povidlové náplně.Jinak dobré. | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

